een perfecte match

Brokis

Meer weten over deze leverancier?

Bekijk zeker hun catalogus!

Brokis is een Tsjechisch premium verlichtingsmerk dat het voortreffelijke ontwerp, de superieure kwaliteit en het opmerkelijke vakmanschap van Boheemse glasambachtslieden combineert om verbluffende verlichtingscomposities te creëren die de grenzen van hedendaags design verleggen. Het bedrijf werd in 2006 opgericht door de succesvolle ondernemer en ingenieur Jan Rabell met als doel de Boheemse glastraditie te behouden en naar nieuwe hoogten te tillen. Brokis staat bekend om zijn originele verlichtingscollecties, ontworpen door gerenommeerde Tsjechische en buitenlandse ontwerpers, die gestaag internationale bekendheid en erkenning hebben gekregen. Het portfolio van het bedrijf omvat moderne functionele verlichtingsarmaturen, decoratieve objecten en unieke verlichtingsoplossingen voor architecten en interieurontwerpers. Handgeblazen glas wordt gecombineerd met andere verfijnde materialen, zoals hout en handmatig geperst metaal, om gedurfde en opvallende ontwerpen te creëren die zowel functioneel als mooi zijn. In het hart van Brokis bevindt zich de glasblazerij Janštejn, die in 1997 door Rabell werd overgenomen. De glasblazerij houdt de traditie van glasblazen al meer dan 200 jaar in stand, daterend uit het einde van de 17e eeuw. Brokis heeft de fabriek nieuw leven ingeblazen door verschillende nieuwe ovens in Italiaanse stijl te bouwen en productietechnieken te verfijnen. Het bedrijf heeft ook traditionele hotshop-technieken nieuw leven ingeblazen en originele en bijna vergeten formules voor de productie van gekleurd glas hersteld. Brokis is een toonaangevende innovator op het gebied van glasverlichting, met producten zoals de Night Birds-collectie die de complexe technologie en aandacht voor detail van het bedrijf demonstreren. De collectie bevat imposante maar toch elegante gebogen glazen silhouetten van vogels in verschillende vluchtfasen, en vergde twee jaar experimenteren om te perfectioneren. Tegenwoordig hebben Brokis en Janštejn Glassworks in totaal 100 mensen in dienst en genieten ze van een unieke symbiose die Brokis in staat heeft gesteld om verkoopactiviteiten in 70 landen te lanceren en zijn gerenommeerde verlichtingscollecties te presenteren op ’s werelds beste designtentoonstellingen. Kortom, Brokis is een merk dat werkelijk de synthese belichaamt van voortreffelijk design, superieure kwaliteit en opmerkelijk vakmanschap. De toewijding aan het behoud van de Boheemse glastraditie en het verleggen van de grenzen van hedendaags design heeft het tot een toonaangevende innovator op het gebied van glasverlichting gemaakt. Of je nu architect, interieurontwerper of gewoon iemand bent die van mooie verlichting houdt, Brokis heeft voor ieder wat wils.  

Stay Connected

Meer leveranciers

Wever & Ducre

Meer weten over deze leverancier? Bekijk zeker hun catalogus! Lees meer » Wever & Ducré is een Belgisch verlichtingsbedrijf dat sinds het begin van de

Vibia

Meer weten over deze leverancier? Bekijk zeker hun catalogus! Lees meer » Als u op zoek bent naar een prachtige sfeer die het welzijn bevordert,

tossB

Meer weten Over deze leverancier? Bekijk zeker hun catalogus! Lees meer » TossB is een verlichtingsbedrijf dat verlichtingsunits ontwerpt met een focus op de unieke