een perfecte match

Novalux

Meer weten over deze leverancier?

Bekijk zeker hun catalogus!

Novalux is een verlichtingsbedrijf opgericht in 1948 door Gino Persiani, een visionaire vakman uit Monghidoro, Italië. Zijn intuïtie en ondernemersgeest brachten hem ertoe verlichtingsarmaturen te maken van de innovatieve tl-buizen die hij tijdens de Tweede Wereldoorlog op Duitse onderzeeërs zag worden gebruikt. Hij zag het potentieel van deze nieuwe lichtbron en ontwierp er afdekkingen voor, waardoor echte verlichtingsarmaturen ontstonden. Dit was het begin van Novalux, een bedrijf dat al 75 jaar een toonbeeld is van Emiliaans familieondernemerschap.

Tegenwoordig wordt Novalux geleid door Gino’s kleinzoon, Alessandro Sgrignoli, die de vastberadenheid en vooruitziendheid van zijn grootvader erfde. Novalux is een familiebedrijf dat blijft groeien en vernieuwen, met een stralend erfgoed dat nog decennia lang straalt. De armaturen van het bedrijf zijn ontworpen en geïndustrialiseerd in Italië door hun technici en geproduceerd en geassembleerd door deskundige handen.

Novalux is gespecialiseerd in de productie van architecturale verlichtingsproducten voor binnen- en buitengebruik in de residentiële, commerciële en zakelijke sector. Het bedrijf is een gevestigde naam in de Italiaanse verlichtingssector en breidt uit naar buitenlandse markten. De filosofie van Novalux is altijd gericht op de toekomst en het streven naar innovatie. Zij bieden klanten geavanceerde en duurzame verlichtingsoplossingen, zowel vanuit technisch als energiebesparend oogpunt.

Licht is bij Novalux niet zomaar een product, maar een beleving. Ze ontwerpen, beheren, leven en leren hoe ze licht kunnen ervaren, het gebruik, de vormen, kleuren en identiteit ervan kunnen verbeteren. Het bedrijf heeft een faciliteit van 30.000 vierkante meter, waarvan 12.000 bestemd is voor productie. Ze hebben een team van ongeveer vijftig briljante geesten die werken met ongeveer honderd handen. In deze omgeving creëert en produceert Novalux hun verlichtingsoplossingen voor klanten over de hele wereld.

De missie van Novalux is toekomstbestendig. Ze zijn al 75 jaar succesvol vanwege hun toewijding en passie voor verlichting, en ze zullen in de toekomst blijven bloeien vanwege hun inzet voor innovatie en duurzaamheid.


Stay Connected

Meer leveranciers

Wever & Ducre

Meer weten over deze leverancier? Bekijk zeker hun catalogus! Lees meer » Wever & Ducré is een Belgisch verlichtingsbedrijf dat sinds het begin van de

Vibia

Meer weten over deze leverancier? Bekijk zeker hun catalogus! Lees meer » Als u op zoek bent naar een prachtige sfeer die het welzijn bevordert,

tossB

Meer weten Over deze leverancier? Bekijk zeker hun catalogus! Lees meer » TossB is een verlichtingsbedrijf dat verlichtingsunits ontwerpt met een focus op de unieke