een perfecte match

Oluce

Meer weten over deze leverancier?

Bekijk zeker hun catalogus!

Oluce Lighting, opgericht door Giuseppe Ostuni in 1945, is het oudste Italiaanse designbedrijf dat nog steeds actief is in de verlichtingsindustrie. De passie van het bedrijf voor esthetisch en technologisch onderzoek heeft geleid tot een uitzonderlijke productie van verlichtingsarmaturen die Italiaanse designiconen zijn geworden. Oluce’s debuut op het internationale panorama kwam in 1951, toen het deelnam aan de IX Triënnale en een Luminator presenteerde, ontworpen door Franco Buzzi. Dankzij het tijdschrift Domus kreeg Oluce direct zichtbaarheid op het wereldtoneel. Het succes van het bedrijf werd verder bevestigd in 1955, toen Tito Agnoli werd genomineerd voor de Compasso d’Oro-prijs voor zijn twee lampen, de 363 vloerlamp en een speciaal boekenplankmodel. Oluce heeft samengewerkt met verschillende ontwerpmeesters, waaronder Forti, Arnaboldi, Monti en Minale. De samenwerking met Joe en Gianni Colombo eind jaren vijftig bracht Oluce in een revolutionaire richting. Deze alliantie produceerde de iconische tafellamp 281, bekend als “Acrilica”, een dikke perspex-curve waarlangs het licht lijkt op te stijgen, die een gouden medaille won op de XIII Triennale. Marco Zanuso ontwierp de 275 tafellamp voor Oluce in 1963, met een grote witte perspex kap op een geverfde metalen voet, die in 1965 in productie ging. Joe Colombo ontwierp de “Fresnel” familie van weerbestendige buitenlampen in 1964/66, gevolgd door de “Spider” -groep in 1965, waar een enkele verlichtingsarmatuur in verschillende instellingen en op verschillende steunen kon worden gemonteerd. In 1970 werd de eerste halogeenlamp op de verlichtingsmarkt, bekend als de ‘Colombo’, een onvergelijkbaar designicoon. In de jaren zeventig luidde de eigendomsoverdracht van Giuseppe Ostuni naar de familie Verderi een nieuw tijdperk in voor Oluce, waarbij de invloedrijke figuur Vico Magistretti de art director en leidende ontwerper van het bedrijf werd. De ontwerpbijdragen van Magistretti, waaronder Atollo, Kuta, Lester, Nara, Idomeneo, Pascal, Dim, Sonora en Snow, werden namen die synoniem waren met hun overeenkomstige producten. Er is wereldwijd nog steeds veel vraag naar de verlichtingsarmaturen van Oluce. Oluce is erin geslaagd een veelzijdige collectie op te bouwen, bevolkt door producten die de mode overstijgen en zo hun plaats in de geschiedenis van het Italiaanse design veiligstellen. Oluce Lighting is een leverancier van Lighting Partners en biedt producten van hoge kwaliteit om aan de uiteenlopende behoeften van klanten te voldoen.

Stay Connected

Meer leveranciers

Wever & Ducre

Meer weten over deze leverancier? Bekijk zeker hun catalogus! Lees meer » Wever & Ducré is een Belgisch verlichtingsbedrijf dat sinds het begin van de

Vibia

Meer weten over deze leverancier? Bekijk zeker hun catalogus! Lees meer » Als u op zoek bent naar een prachtige sfeer die het welzijn bevordert,

tossB

Meer weten Over deze leverancier? Bekijk zeker hun catalogus! Lees meer » TossB is een verlichtingsbedrijf dat verlichtingsunits ontwerpt met een focus op de unieke