een perfecte match

Tom Dixon

Meer weten over deze leverancier?

Bekijk zeker hun catalogus!

Tom Dixon is een Brits luxe designmerk dat sinds de oprichting in 2002 furore maakt in de branche. Met kantoren en showrooms in enkele van ’s werelds meest invloedrijke steden, waaronder Londen, Milaan, Hong Kong, New York, Tokio, Shanghai en Hangzhou worden de meubels, verlichting en accessoires van Tom Dixon internationaal erkend en gewaardeerd om hun innovatieve gebruik van materialen en technieken.

De kern van het merk Tom Dixon wordt gevormd door oprichter en creatief directeur, Tom Dixon, die bekend staat om zijn rusteloze innovatie en aanzienlijk origineel talent. Zijn ontwerpen zijn intrinsiek geïnspireerd door de Britse roots van het merk en worden wereldwijd erkend vanwege hun baanbrekende gebruik van materialen en technieken. De producten worden consequent geprezen om hun ontwerp, functionaliteit en kwaliteit.

De ontwerpportfolio van Tom Dixon omvat een indrukwekkende lijst van wereldwijde projecten, van het opnieuw vormgeven van de moderne cruise-ervaring voor Virgin Voyages op hun eerste schip tot het ontwerpen van The Manzoni in Milaan, de eerste Europese hub van het merk. In 2018 verhuisde het merk zijn hoofdkantoor naar King’s Cross in Londen, waar het Coal Office als kantoor, winkel, werkplaats en restaurant onder één dak opereert, wat het een belangrijke stap voor het bedrijf maakt.

Design Research Studio, de interieurarchitectuurfaciliteit van Tom Dixon, ontwerpt de interieurs en exterieurs van morgen. De studio koestert een snelgroeiend internationaal portfolio dat varieert van horeca en retail tot co-working spaces en monumentale complexen, allemaal rijk aan verhalen.

De innovatieve ontwerpen van Tom Dixon hebben talloze onderscheidingen en erkenning gekregen van de industrie, waaronder een OBE van Hare Majesteit de Koningin in 2001 voor zijn verdiensten voor Brits design. In 2014 werd Tom uitgeroepen tot ‘Designer of The Year’ bij Maison & Objet, Parijs, en in 2019 ontving hij een zilveren medaille voor Beste Tuin op de RHS Chelsea Flower Show.

Als u op zoek bent naar luxe, innovatieve en originele ontwerpen voor uw verlichting, meubels of accessoires, hoeft u niet verder te zoeken dan Tom Dixon. Met een portfolio dat de hele wereld omspant, verandert dit luxe designmerk het aanzien van design en stelt het nieuwe normen voor innovatie, kwaliteit en functionaliteit.


Stay Connected

Meer leveranciers

Wever & Ducre

Meer weten over deze leverancier? Bekijk zeker hun catalogus! Lees meer » Wever & Ducré is een Belgisch verlichtingsbedrijf dat sinds het begin van de

Vibia

Meer weten over deze leverancier? Bekijk zeker hun catalogus! Lees meer » Als u op zoek bent naar een prachtige sfeer die het welzijn bevordert,

tossB

Meer weten Over deze leverancier? Bekijk zeker hun catalogus! Lees meer » TossB is een verlichtingsbedrijf dat verlichtingsunits ontwerpt met een focus op de unieke